e-mail: info@medinnoscan.com technikai segítség: +36 30 321 6463

Gyakran ismételt kérdések

Kezdőlap Elérhető bőrgyógyászok listája

Hogyan választom ki az orvost?

Elérhető orvosok listája, őket tudom választani.

Hogyan kapom meg a receptet?

Amennyiben az orvos gyógyszert ír fel, a lelet megérkezése után az ország bármely patikájában kiválthatom azt.

Hogyan kapom meg a számlát?

A számlát a lelettel együtt kapom meg e-mailben. Ha ÁFA-s számlát szeretnék kérni, a vevő adatait a panaszok leírása rovat végén kell leírnom.

Tudok-e egészségpénztárra online bőrgyógyászati vizsgálatot vásárolni?

Természetesen! A panaszok részletezése végére be kell írnom az egészségpénztáram nevét, és a tagsági azonosítómat.

Hogyan kapom meg a leletet?

Az orvos válaszához csatoltan érkezik a lelet, melyet a MedInnoScan applikáció beállítások menüpontjában lévő kóddal tudok megnyitni.

Milyen gyorsan válaszol az orvos?

Az orvosválasztó képernyőn minden orvos mellett szerepel, hogy az orvos mikor fogja leletezni a panaszát, ha Őn azt most feltölti. (Az orvosokat a leletezési határidő szerint rendezzük sorba.

Bármikor fel lehet tölteni esetet?

Igen, a számítógép nem alszik, akár éjjel háromkor is feltöltheti a bőrproblémáját.

Hozzátartozóm panaszát is feltölthetem? Olyankor kinek az adatait kell beírni?

Igen, az applikáció használható arra is, hogy másnak kérjen leletet.
Felhívjuk a figyelmét, hogy ezt csak akkor teheti meg, ha a beteg ehhez hozzájárult! Ha hozzájárulása nélkül kér valakiről leletet, jogosulatlan adatkezelést követ el! Gyermek vagy magatehetetlen páciens esetében a szülő, gondviselő hozzájárulását kell kikérni.
Ilyenkor a saját nevében jelentkezik be az applikációba, viszont a beteg adatainál a beteg adatait kell megadni, és az ő igazolványait befotózni, nem a sajátját.

Több bőrprobléma esetén több vizsgálatot kell vásárolnom?

Nem szükséges több vizsgálatot vásárolni. Lehetőség van akár 10 fotót is készíteni, ebbe belefér több elváltozás megjelenítése is.

Lehet-e feltölteni az applikáción kívül készített fotót is?

Igen, az applkáción kívül, külön készített képet is tud csatolni. Indítsa el a fotózást, és használja a "Hozzáfűzés galériából" gombot! (Balra a fotózó gombtól.)

Asztali gépről nem lehet használni az online bőrgyógyászatot?

Sajnos nem, ebben a pillanatban csak mobiltelefonos applikációként érhető el.

Honnan tudja az alkalmazás, hogy vettem vizsgálatot?

Onnan tudja, hogy a MedInnoScan alkalmazásban és a teledermatology.hu weblapon ugyanazt a felhasználónevet és jelszót kell megadnom.

Hogyan vigyáznak az adataimra?

Az adatait egy Németországban lévő szerveren, teljes titkosítással tároljuk. A küldés és fogadás alkalmával csak kódolt adatok kerülnek továbbításra, melyek külső személyek számára értelmezhetetlenek. A rendszer OGYÉI engedéllyel rendelkezik, adatvédelmi szakértő által certifikált.

Az applikáció nem kompatibilis a telefonommal. Mit tehetek?

Kérjen kölcsön egy telefont egy negyed órára, hogy a vizsgálatot megcsinálja. A képek és adatok csak titkosítva tárolódnak a készüléken, és feltöltés után még úgy se, mert letöröljük őket onnan. Tehát a készülék eredeti gazdája nem fogja látni az elkészített képeket, illetve a kérdőív kérdéseire adott válaszokat sem. Csak arra figyeljen, hogy a “PDF jelszót” a “Beállítások” oldalról (fogaskerék) írja fel, mielőtt visszaadja a készüléket, hogy meg tudja majd nyitni az emailben kapott leletet.
Ugyanazon a “Beállítások” oldalon, ha a “Kijelentkezés” gombra klikkel, a készülék eredeti gazdája a PDF jelszót sem fogja tudni már megnézni. (Ha nem jelentkezik ki, akkor ez a jelszó látható marad.)

Az előlapi kamerát nem lehet használni. Az arcomat hogyan tudom lefotózni?

Mivel az applinkáción kívül, külön készített képek is csatolhatók, így az előlapi kamerával előre tud képeket készíteni, s azt azután az applikációban feltöltheti.
Ha nem készít külön képet, akkor az applikációban úgy fotózhatja az arcát, ha egy tükör elé áll, és úgy fotózza le magát a tükörben. Kicsit komplikáltabb, de jobb minőségű kép keletkezik, ha saját magát fotózza, és a tükörben nézi a telefon képernyőjét.

Telefonon elérhető ügyfélszolgálatuk van?

Igen, Török Dóra munkatársnőnk rendelkezésükre áll munkaidőben, hogy az applikáció használatával kapcsolatos kérdéseiket feltegyék. Orvosi kérdésekben nem tud tanácsot adni! Azt sem tudja megmondani, hogy pontosan mikor fogja a leletét megkapni. Telefonszáma: +36 30 321 6463.

Hogyan lehet ezt az applikációt letölteni?

A telefon típusától függően, iPhone készülékek esetében az App Store-ban, Androidos készülékek esetében a Google Play Store-ban, illetve a Huawei AppGallery-ben rákeresve arra, hogy “MedInnoScan”, megtalálja az applikációnkat. (Fehér alapon kék logó.)
Ott ráklikkelve a “Telepítés” gombra, az applikáció letöltődik, és települ.


Kezdőlap Elérhető bőrgyógyászok listája