Hamburger menü
English
EN

Ingyenes anyajegyvizsgálat (melanóma szűrés)

Ez az akció 2021. július 2-án véget ért.

Anyajegyvizsgálati Hét a Magyar Dermatológiai Társulat szervezésében

Idén, 2021-ben mi is csatlakozunk az MDT által szervezett Anyajegyvizsgálati Hét-hez (más néven Melanóma Hét, vagy Melanóma Szűrési Hét), melynek keretében a gyanús anyajegyeit most ingyenesen megnézetheti a Társulat szervezésében önkéntes munkát vállaló bőrgyógyászokkal a MedInnoScan applikáción keresztül. Ez a lehetőség 2021. június 28-tól július 2-ig áll rendelkezésére.

Az anyajegyvizsgálat fontossága

Minden évben 4-8%-kal növekszik a diagnosztizált melanómás betegek száma. A kockázatot növelheti a szolárium, túlzott napozás, egyéb környezeti tényezők, öröklött hajlam, illetve a szervezet immunológiai állapota is. A korán felismert bőrdaganat jobb eséllyel kezelhető, mint az előrehaladott betegség. A korai felismerést segíti a rendszeresen végzett önvizsgálat, melynek során, ha gyanús bőrelváltozást tapasztalunk, sürgősen bőrgyógyászhoz kell fordulni. Ezt érdemes időnként (például évente) kiegészíteni az anyajegyeket és egyéb elváltozásokat ellenőrző bőrgyógyászati szűrővizsgálattal. Ez sokat segíthet abban, hogy a melanóma egy pár hetes kellemetlenség és utánajárás legyen, ne pedig az életet veszélyeztető trauma.

Távbőrgyógyászat és anyajegyvizsgálat

Az anyajegyvizsgálathoz általában szükséges az eszközös, dermatoszkópos vizsgálat. A dermatoszkóp egy speciális, a bőrgyógyászok által használt nagyító, ami különböző technológiai megoldásokkal, például polarizált fény alkalmazásával a kérdéses bőrterület szerkezetének alaposabb vizsgálatát teszi lehetővé. Így a fénykép alapján történő vizsgálatok egy részében a bőrgyógyász tanácsa minden bizonnyal az lesz, hogy nézesse meg az anyajegyet személyes vizsgálaton is. Vélhetően azonban sok olyan eset is előfordul, amikor az anyajegyről egyértelmű vélemény mondható akár fényképek alapján is, így gyorsan megnyugtató válaszhoz juthat egy néhány perces erőfeszítés árán.

Hogyan vehetem igénybe az ingyenes anyajegyvizsgálatot?

  1. Töltse le az alkalmazást Android, Huawei, vagy iOS eszközére!
  2. Regisztráljon email címével az applikációban!
  3. A vizsgálatot az applikáción belül ezzel a lila "Anyajegyvizsgálat indítása" gombbal indítsa:
    (A kék gomb általános bőrgyógyászati vizsgálatot indít, arra ez az akció nem vonatkozik.)
  4. Fotózza le a vizsgálandó területet/területeket és töltse ki a kérdőívet! Amennyiben elakadna, itt talál segítséget. (A vásárlásra vonatkozó részeket hagyja figyelmen kívül - ez a vizsgálat ingyenes!)
  5. Az orvos tanácsát a saját email címére fogja kapni.

Mit tegyek, ha nem anyajeggyel van problémám?

Ez az anyajegyvizsgálati kampány csak az anyajegyek vizsgálatáról szól, önkéntes munka és erőfeszítés a résztvevő bőrgyógyászok részéről, hogy a melanóma elleni küzdelmet segítsék. Ha más jellegű problémája van, akkor kérjük, ide ne töltsön fel vizsgálatot (ha megteszi, az eset el lesz utasítva úgyis), hanem vegye igénybe valamelyik bőrgyógyász segítségét általános bőrgyógyászati vizsgálatra.

Mit tegyek, ha elakadok az applikáció használatában?

Itt talál részletes útmutatót. (A vásárlásra vonatkozó részeket hagyja figyelmen kívül - ez a vizsgálat ingyenes!)
Ha nem tudta megoldani a technikai problémáját, akkor kérjük, hívja technikai segítségnyújtásért a +36 30 321 6463-as számot (munkaidőben), vagy írjon e-mailt a bor.admin.robot@medinnoscan.com címre.

Kezdőlap